Limba cu masline

de Sidy in Mancaruri cu carne, 5 Ian 2012 | 7792 vizualizari

 

Limba cu masline este o mancare usoara si delicioasa, la indemana tuturor. Este ideala atat vara cat si iarna, pentru ca se poate consuma si rece si calda. Sosul de lamaie, dafin si masline din macarea de limba cu masline este partea cea mai delicioasa a acestei mancari.

 

INGREDIENTE

  • 1 limba
  • 1 foaie dafin
  • 25 g faina
  • 1 ceapa rosie
  • 70 ml ulei masline
  • 100 ml vin
  • 150 ml bulion facut in casa
  • 100 g masline fara samburi
  • piper
  • lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate, pina cand este bine fiarta, adica pielita groasa se desface singura la varf.

Ceapa o curatam si o taiem julienne , apoi o calim in ulei. Cand ceapa devine sticloasa o stingem cu bulion si adaugam si faina. Invartim usor sa se amestece faina cu bulionul.

Adaugam limba curatata de pielita groasa si feliata cam de 1 cm, maslinele feliate, vinul, piperul si foaia de dafin. Gustam si daca este cazul mai adaugam putina sare, depinde si de cat de sarate au fost maslinele. Daca este nevoie , se poate adauga si din zeama in care a fiert limba.

Pentru 30 de minute dam limba la cuptorul preincalzit sa scada din sos.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

De obicei eu servesc acest fel de mancare rece, ca aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

danakarin 1

06.01.2012, 05:56

ah, ce mancare buna !! trebuie sa fac si eu !!

mamaieelena 1

06.01.2012, 17:55

buna

Teo 1

07.01.2012, 20:52

e un deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Limba de Porc cu masline